matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
the xxx:
1. sin(π/2−α)=cosα 2.sin(π/2+α)=cosα 3. sin(π−α)=sinα 4.sin(π+α)=−sinα Dlaczego w trzecim przypadku funkcja nie zmienia sie na cofunckej? Skąd wziął się minus w czwartym przypadku?
5 maj 13:11