?
Anula: układ równań 2x+3y=5
x=−1
ile ma rozwiazan? wyszlo mi ze y=7/3 wiec skoro para liczb w ukł równań to jedno rozwiązanie
czemu w odp jest że ma dwa?
5 maj 13:10
picia: to rownania prostych wiec mozesz miec 0,1 lub nieskonczenie wiele rozwiazan. nie ma opcji ze 2.
5 maj 13:16
Anula: możesz wytłumaczyć bardziej?
5 maj 13:28
picia: proste moga byc rownolegle (ale sie nie nakladac)⇒ brak rozwiazan
moga sie przecinac w 1 pkt ⇒ 1 rozwiazanie
moga sie nakladac ⇒ nieskonczenie wiele rozwiazan
innej mozliwosci nie ma
5 maj 13:31
Anula: okej, ale to jest prosta i −1 się z nią przecina? czy jak?
5 maj 13:33
picia: tak. 1 pkt wspolny czyli 1 rozwiazanie.
5 maj 13:36
5 maj 13:36
Anula: ale tam sa ze dwa rozwiazania
5 maj 13:38
Anula: dlatego nie rozumeim czemu dwa tez bym dała jedno
5 maj 13:39
DZIADZIA: Anula co mozeszpowiedziec o tej probnej maturze z gazeta Wyborcza ktora ukazała sie w kwietniu
,jak oceniasz jej poziom?
5 maj 13:43
DZIADZIA: Anula co mozeszpowiedziec o tej probnej maturze z gazeta Wyborcza ktora ukazała sie w kwietniu
,jak oceniasz jej poziom?
5 maj 13:43
picia: maja blad
5 maj 13:43
Anula: w wyborczej nie rozwiazywałam

czyli jest błąd? bo para liczb y i x to tez jest jedno
rozwiązanie
5 maj 13:44
picia: si
5 maj 13:45
DZIADZIA: picia rozwiazywałes to?
5 maj 13:46
picia: co?probna mature?nie mam po co
5 maj 13:47
DZIADZIA: chce tylko wiedzieć co ludzie sadza o jej poziomie!
5 maj 13:48
Stres: Dziadziowa
5 maj 13:49
DZIADZIA: <czatownik> no dali pisac jak ja oceniata?
5 maj 13:52