?
Anula: wyrażenie a−b/√a−√b jest równe: jak sie coś takiego liczy?
5 maj 12:37
picia: usun niewymiernosc z mianownika
5 maj 12:42
Mila:
| a−b | |
| czy chodzi o usunięcie niewymierności? |
| √a−√b | |
5 maj 12:43
5 maj 12:43
Anula: ale to mi wychodzi coś takiego a√a +a√b−b√a−b√a/ a −b
5 maj 12:44
Anula: i nie wiem co dalej
5 maj 12:46
Mila: | a−b | | a−b | | √a−√b | |
| = |
| * |
| = |
| √a+√b | | √a+√b | | √a−√b | |
dokończ
Picia pomóż Anuli, ja muszę zniknąc
5 maj 12:52
Anula: no to pisałam że mi wyszło a√a +a√b−b√a−b√a/ a −b i nei wiem co dalej
5 maj 12:53
Basia:
| | (a−b)(√a−√b) | |
= |
| = √a − √b |
| | a−b | |
i koniec zabawy
5 maj 12:53
Anula: czyli nie muszę tego liczyć? tylko skrócić aah dzięki
5 maj 12:59
DZIADZIA: a dobrzejest w ten sposob a
√a−b
√b/a−b i w ten czas skracam to z mianownika i wychodzi mi
tak jak ci Basia
5 maj 12:59
Anula: tylko tam musi być + nie −
5 maj 13:00