Wartosc m
dasdsad: 6−↓m↓ dla jakich ma funkcja jest malejaca? ↓− wartość bezwględna.
5 maj 12:30
dasdsad: Jest tu kto?
5 maj 13:49
5 maj 13:51
Saizou : y=6−lml
y=−lml+6
narysuj funkcję m, nałóż na nią wartość bezwzględną, następnie symetria względem osi x,
następnie o 6 jednostek w górę i odczytaj z wykresu
5 maj 13:54
pigor: ...

otóż, taki zapis nie ma sensu gdy mowa o monotoniczności,
dlatego chyba tu brakuje np. x , czyli
f(x)= 6−|m|x =
−|m|x+6 jest malejąca ⇔
m∊R \ {0} i tyle . ...
5 maj 14:12