matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Michaś:
Przedstaw prawą stronę równania w postaci logarytmu o podstawie 4. Oblicz x: log
4
x = log
√
2
3
5 maj 00:39
Eta:
log
c
b
log
a
b=
log
c
a
log
4
3
log
4
3
log
√
2
3=
=
= 4log
4
3= log
4
3
4
log
4
√
2
1
4
log
4
x=log
4
3
4
⇒ x=........
5 maj 00:54
picia:
prosze
Eta
spojrz tu
https://matematykaszkolna.pl/forum/144592.html
5 maj 00:59