r
Tomek: Dla jakich wartości parametru m równanie 9
x −2*3
x+m=0
Prosze o rozpisanie co byście zrobili krok po kroku
ja tylko wpadłem na to że 3
x=t
t
2 −2t + m=0
4−4m=0
m=1
co dalej
4 maj 23:21
krystek: a jakie pytanie?
4 maj 23:29
Tomek: a zgubilem , ma dokładnie jedno rozwiązanie
4 maj 23:33
krystek: t1=t2=1 ⇒3x=1 ⇒x=0
4 maj 23:38
Tomek: nie wiem o co chodzi z tym t1=t2=1 tez mi wyszlo x=0 w odpowiedziam mam taka odp
m∊(−∞,0>∪(1)
i nie moge dojsc czemu to tak jest zapisane
4 maj 23:42
ICSP: t
2 − 2t + m gdzie :
t ≥ 0



! dlaczego zapomniałeś o założeniach do t
4 maj 23:44
ICSP: t > 0 oczywiście. To funkcja wykładnicza w końcu jest.
4 maj 23:44