matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
j
Tomek:
rozwiąż równanie 4
x
−5*2x+4=0 Próbowalem zrobic cos takiego za 2
x
=t i wyjdzie mi równanie kwadratowe t
2
−5t+4=0 (t−4)(t−1)=0 ale dalej to nie wiem
4 maj 22:17
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/144576.html
4 maj 22:18
krystek:
x=2 lub x=0
4 maj 22:21