`
123: Dane są liczby a= √6+√5 oraz b= 1/√6−√5 A. a>b B. a=b C. a<b D. a+b=0
Moim zdanie jest to odpowiedź B ,ale nie jestem pewien.
4 maj 22:06
krystek: Usuń niewymierność z mianownika!
4 maj 22:07
krystek:
4 maj 22:07
123: do tego b? Usunąłem
4 maj 22:18
krystek: tak
4 maj 22:19
123: wyszło mi √6+√5/6+5
4 maj 22:21
4 maj 22:24
4 maj 22:24
123: yhym
4 maj 22:26
123: i teraz muszę dobrać odpowiedź A chyba ,nie ?
4 maj 22:27
krystek: Odp. B
4 maj 22:27
123: Hmm tylko nie wiem bo w liczniku są takie same wartości natomiast w B już mamy 6−5 ,a w A nie
mamy nic. Nie wiem własnie ,dlaczego odpowiedź B
4 maj 22:48
krystek: 6−5=1
4 maj 22:51