f
Xenoa: Może troche z funkcji ?
narysuj wykres funkcji i podaj ich własności :
Dziedzina :
Zbiór wartości :
Przedziały monotoniczności :
↗:
↘:
4 maj 21:40
4 maj 21:41
Maslanek: D = R\{0}
Niech f(x) = a
ax=2 ; x≠0
x=2/a ⇒ f(x)≠0
ZW = R\{0}
Malejąca dla x∊(−∞,0); x∊(0, ∞)
4 maj 21:42
Xenoa: funkcje mam narysowaną, tylko mam problem z określeniem własności....
4 maj 21:43
4 maj 21:44
Xenoa: Co ja bym bez was zrobiła <3
4 maj 21:47
Eta:
4 maj 21:48
Xenoa: | | 3 | |
a dla f(x)= − |
| −1=−2 ? Nie wiem nawet, jak zacząć. to =−2 mnie myli. |
| | x | |
4 maj 21:52
Xenoa: plis plis
4 maj 22:02
krystek: A ta równość to co oznacza?f(x) ma być =−2?
4 maj 22:03
Xenoa: tak mam w poleceniu. narysuj wykres i podaj jej wartości
dlatego nie rozumiemm..
4 maj 22:05
krystek: Tak nie może być!
| | 3 | |
y=− |
| −1 to jest zapis funkcji |
| | x | |
4 maj 22:06
Xenoa: ttak wiem, wtedy u=[0,1] ttak ?
4 maj 22:09
Xenoa: | | 3 | |
przyjmijmy że tego =−2 niema, jak mam to zacząć? Funkcją podstawową będzie f(x)=− |
| ? |
| | x | |
4 maj 22:17
4 maj 22:23
krystek: Tak i przesuwasz ja o wektor[0,−1]
4 maj 22:31
4 maj 22:34
Xenoa: dałam podstawową f(x)=−√3{x}, dziedziną będą R\{0}, ZW : R\{1} a co z monotonicznością i m.z
?
4 maj 22:36
4 maj 22:37