matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz / miejsca zerowe wielomianu/
Jacek:
a) x
3
−x−2=0 b) x
3
+3x+4=0 c) 4x
3
−3x−1=0 d) 2x
4
−13x
2
+6=0 e) x
4
−x
2
−12=0 f) x
6
−26x
3
−27=0
4 maj 21:38