funkcja
DżejDżej: Wyznacz wszystkie punkty należące do wykresu funkcji f, których obie współrzędne są liczbami
pierwszymi.
Nie mam pomysłu na to
| 2+x | | −(x+2) | | 6 | |
| = |
| =−1 − |
| |
| 4−x | | x+4 | | x−4 | |
4 maj 20:50
Maslanek: | | 2 | |
W pierwszym czasem nie −1+ |
| ? |
| | x−3 | |
y∊N
+ i x∊N
+.
Podobnie...
1) brak
2) (2,3) (3,5)
4 maj 20:55
Eta:
| | −6 | |
f(x)= −1+ |
| dzielniki liczby −6 = {−1,−2, −3, −6} |
| | x−4 | |
| | −6 | |
x−4= −1 ⇒ x=3 −− l.pierwsza to: y= −1+ |
| = −1+6= 5 −− l. pierwsza |
| | 3−4 | |
A(3, 5)
działaj dalej
4 maj 20:58
DżejDżej: dzięki wielkie Eta
4 maj 21:03
Maslanek: Mnie to już nie podziękuje...
4 maj 21:04
4 maj 21:05
Eta:
Masz "zazdrośniku" ....

ode mnie
4 maj 21:11
Maslanek:
4 maj 21:21