prosze o pomoc
---: Prosta k okreslona jest rownaniem −12x+4y+8=0 . Wskaż rownanie kierunkowe prostej k
A) y = −3x+2
B) y = 3x−2
C)y = 3x+2
d)2x−3
4 maj 20:13
picia: B
4 maj 20:15
---: a jak to rozwiazac ?
4 maj 20:16
Godzio: Wyznacz y z Twojego równania
4 maj 20:16
picia: 4y= 12x−8 \ :4
y=...
4 maj 20:17
---: czyli 4y=12x−8=0?
4 maj 20:21
picia: nie, po prostu −12x i 8 przenosisz na 2 strone.
4 maj 20:22
---: 4y = 12x−8/:4
4y=3x−2 tak ?
4 maj 20:25
picia: przeciez dzielisz cale rownanie

. 4y : 4=y
4 maj 20:27