matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
arytmetyczne ciągi ...
sharki:
kto wie?...
2+n
3
1.Określ, które wyrazy ciągu określonego wzorem an=
są nie mniejsze niż
2n+10
8
2. w ciągu arytmetycznym a5 = 42 i a6 = 77 . Oblicz r, a1 i S
10
4 maj 18:47
konrad:
2+n
3
1.
≥
2n+10
8
4 maj 18:49
picia:
a
6
−a
5
=r
4 maj 18:50
sharki:
Dzięki
4 maj 18:55