Dana jest funkcja f(x)= √3 6.... Nie mam pojęcia jak się za to zabrać
Ania: NIE MAM POJĘCIA JAK SIĘ ZA TO ZABRAĆ HMM
Dana jest funkcja f(x)= √3 + 6
a) Oblicz wartość funkcji dla x= −√3, x= √3 − 2
b) Oblicz dla jakiego argumentu funkcja przyjmuje wartość 6 + √3
c) Oblicz dla jakich argumentów wartości funkcji są mniejsze niż 9 + 6√3
d) Oblicz 3f(−4)− 5f(√3)
e) Punkty przecięcia z osiami
f) Rozwiąż f(−x)<2√3( tu ma być 2√3 razy x) x + 12
g) Rozwiaż f(x)= g(x)
f(x)>g(x) gdzie g(x)=2x + 6
22 kwi 19:33
Mickej : że zapytam gdzie tam jest x bo w takiej postaci jest to funkcja stała i nie bardzo jest
co liczyć
22 kwi 19:36
dpelczar: o to samo chcialem zapytac
22 kwi 19:37
Mickej : no szybko bo muszę sie Jeszce polskiego pouczyć do matury najwyższy czas chyba nie
22 kwi 19:39
Mickej : halo halo Aniu bo ucieka ci Możliwość pracy nad tym zadaniem ze mną
22 kwi 19:43
tom: ups mój błąd ma być funkcja f(x)= √3x 6 ( x ma być za pierwiastkiem)
23 kwi 17:20
tom: tak mi się wydaje, że tam ma być x, tak Aniu
23 kwi 17:21