??
DRAMAOK : sprawdź czy romb o boku 7 i kącie 60* oraz romb o przekątnych 5 i 5{3} są podobne
22 kwi 19:24
viola: czy to miało być 5 i 5√3?
22 kwi 19:37
viola: tgα=55√3
22 kwi 19:39
DRAMAOK -pomocy :(: tak tylko nie wiem dlaczego mi tak nie wyszlo
22 kwi 19:39
dpelczar: | | d1 * d2 | |
pole rombu P= |
| oraz P= a*h h policzysz z sinusa 60 0 i po ptokach  |
| | 2 | |
22 kwi 19:40
DRAMAOK -pomocy :(: eee aha...
22 kwi 19:40
viola: stąd α=300 czyli kąt ostry rombu 600 to znaczy , że romby są podobne
22 kwi 19:41
dpelczar: oba sposoby sa dobre
22 kwi 19:41
DRAMAOK -pomocy :(: hmm ale w kluczu z ksiazki wychodzi ze nie sa podobne
22 kwi 19:43
dpelczar: liczysz osobno lewa osobno prawa strone − jsli chodzi ci o mnie... i zobaczysz co wyjdzie
22 kwi 19:44
DRAMAOK -pomocy :(: a ole wynosi sin60?
22 kwi 19:45
22 kwi 19:45
dpelczar: to nie wiesz

;>
22 kwi 19:46
DRAMAOK -pomocy :(: hehe wiedzialam ale jakos mi umklo
22 kwi 19:46
dpelczar: masz neta... wpisz tabele trygonometryczne
22 kwi 19:47
DRAMAOK -pomocy :(: hmm to jak wyjdzie mi pole jednego rombu i pole drugiego to skad mam wiedziec czy sa
podobne
22 kwi 19:47
Basia: Dwa romby są podobne ⇔ mają takie same kąty.
22 kwi 20:50