Zbiór wartości
Iza: Zbiór A jest zbiorem wszystkich argumentów, dla których funkcja
f(x) = −2(x + 4)(x − 7) przyjmuje wartosci nieujemne. Zatem A=?
czy równa się −>>(−∞,−4) (7, +∞)
taka będzie odpowiedz?
4 maj 14:35
ICSP: nieujeme : dodatnie oraz zero
4 maj 14:37
Iza: czyli <7, +∞>?
4 maj 14:39
ICSP: a pierwszy przedział to gdzie zniknął?
4 maj 14:40
Saizou :

−2(x+4)(x−7)≥0
msc zerowe to x=−4 i x=7
zatem x∊(−∞:−4>u <7:∞)
4 maj 14:41
Iza: no to jak obie odpowiedz są złe to nie wiem jak to zrobić
4 maj 14:42
Iza: Saizou: dziękuje za pomoc, pomyliłam tylko zbiory
4 maj 14:43
meg: to bd a=<−4,7>
30 kwi 11:41