pochodna pomocy!!!
kleopatra29: | | 2 | |
f(x)=√3x+1, g(x)=sin2 |
| , h(x)=e−x*(x2+1) |
| | x | |
dla tego obliczyć pochodna:
bardzo proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie z góry dziękuję
4 maj 13:19
Maslanek: to f(x) to pierwiastek całości czy ilu?
4 maj 13:23
kleopatra29: całości
4 maj 13:27
Maslanek: | | 2 | |
g◦f = g(f(x)) = sin2 |
| |
| | √3x+1 | |
| | (g◦f)' * h(x) − h(x)' * (g◦f) | |
y' = 2 |
| |
| | h(x)2 | |
| | 2 | | 2 | | | |
(g◦f)' = 2sin |
| * cos |
| * |
| * |
| | √3x+1 | | √3x+1 | | √3x+12 | |
h(x)' = −e
−x(x
2+1) + 2x(e
−x) = −e
−x(x−1)
2
4 maj 13:35
Maslanek: Mam nadzieję, że nigdy się nie pomyliłem xD
Istnieje sporo prawdopodobieństwo, że przy g◦f.
4 maj 13:35