wektory!!
ukaszek: f(x)=2x*8=22*23=2x*3=23x napisane w ksiazce ze przesuwamy o 3 jednostki w lewo [−3,0],
ok.
Tylko dlaczego jak narysuje f(x)=2x i przesune o [−3,0] to nie to samo co odrazu narysuje
f(x)=23x?
4 maj 01:15
picia: w lewo by bylo gdyby bylo 2x+3
4 maj 01:48
ukaszek: sorry literowka. Ale jedno nie rozumiem. Skoro:
f(x)=2
x+3=f(x)=2
x przesuniety o wektor [−3,0] to dlaczego:
f(2)=2
2=4 wiec wspolrzedne (2,4) na wykresie, przesuwam o 3 jednostki w lewo wiec (−1,4), bo
2−3=−1 (

) tak?
a bez przesuwania od razu zapisze f(2)=2
2+3=2
5=32 wiec wspolrzedne (2,32) gdzie jest moj
blad?
4 maj 02:09
Aga1.: f(x)=2x+3≠2x
g(x)=2x
Tu masz dwie różne funkcje.
Gdy g(x) przesuniesz o wektor [−3,0] to otrzymasz wykres f(x)
4 maj 06:54
ukaszek: f(x)=2x+3=f(x)=2x przesuniety o wektor [−3,0]
4 maj 09:39
ukaszek: *** f(x)=2x+3=f(x)=2x przesuniety o wektor [−3,0]
4 maj 09:40
ukaszek: f5
4 maj 11:08
ukaszek: f5
4 maj 13:16