trygonometria
kin4: kat alfa jest katem ostrym a sin alfa +cos alfa=4/3 oblicz wyrazenie sin alfa *cos alfa
3 maj 21:00
kin4:
3 maj 21:03
kin4: jak to zrobic
3 maj 21:04
Maslanek: (sin + cos)2 − 2sincos = 1 − 2sincos
3 maj 21:08
Eta:
| | 4 | |
sinα+cosα= |
| podnosimy obustronnie do kwadratu |
| | 3 | |
| | 16 | |
sin2α+2sinα*cosα+cos2α= |
| , sin2α+cos2α=1 |
| | 9 | |
sinα*cosα=..............
3 maj 21:09
picia: | | 16 | |
sin2x+2sinxcosx+cos2x= |
| |
| | 9 | |
tak mi sie zdaje
3 maj 21:10
Maslanek: Dobra... Już wiem, gdzie zrobiłem błąd. Myślę od 5 min. nad tym co napisałem...
(sin + cos)2 − 2sincos = 1
3 maj 21:11
Eta:

3 maj 21:15