matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
macierze
Monia:
rozwiązać układy równań metodą eliminacji Gaussa
a+2a=c=10 a−d=2 a+b+c+d=4 c+d=3 jak wykonać te operacje kolejno po sobie, bo mi nie chce to zupełnie wyjść, bardzo prosze o pomoc
3 maj 20:23
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
3 maj 20:48