?
Anula: zbiorem wartości funkcji f(x)=2(x+3)2−1 czyli p=−3 a q=−1 i rysuję wierzchołek paraboli i czy
ramiona mają iść do góry czy na dół decyduje ten wpsółczynnik kierunkowy? czyli utaj 2? i jak
sa do góry to będzie +∞? czyli (+∞,−1>
3 maj 18:16
Aga1.: Zw=<−1,+∞)−−−( czytasz od dołu do góry)
3 maj 18:19
Anula: jak są w górę to czytam od dołu tak? a jak na dół? też od dołu?
3 maj 18:21
Anula: i 2 to wpsół kierunkowy?
3 maj 18:27
picia: w sumie to tylko q jest potrzebne
gdy ramiona skierowane do gory to np <5, +∞)
gdy ramiona skierowane w dol to np (−∞, 2>
3 maj 18:28
Anula: ale mi chodziło o to czy ma patrzeć na 2 żeby narysowac parabole czy na dół czy do góry
3 maj 18:50
picia: tak.na a. a=2 czyli a>0 czyli ramiona do gory.
3 maj 18:51
Anula: dziękuję
3 maj 19:08