Bardzo proszę o pomoc
Lena: 1. Rozwiąż nierówność:
a) I2 −√2xI ≤ √2 − 1
b) I √2 − xI ≥ 1 − √2
2. Rozwiąż równanie
a) 3,5 ( x + 1x) − (x2 + 1x2) = 4.5
b)( x + 1x) + (x3 + 1x3) = 4
c)( xx−1)2 + ( xx +1)2 = 109
3 maj 18:07
krystek: −(√2−1)≤2−√2x≤√2−1
3 maj 19:21
Dag: pomoże ktoś, jakieś wskazówki?
3 maj 20:08
krystek: 2−√2x≤√2−1 i 2−√2x≥−√2+1
i wyliczasz x i część wspólna dwóch przedziaów
b) √2−x≥1−√2 lub √2−x≤−1+√2 i tutaj suma przedziałów jest odpowiedzią
3 maj 22:09
Edzia: umie ktoś rozwiązać 2 zadanie
4 maj 14:56