?
Anula: Wskać prawdziwe stwierdzenie 13/15∊(2/3 , 9/10) i 2/9∊<1/3,4/9> czemu to drugie jest
prawdziwe a 1 nie?
3 maj 16:54
krystek: | 9 | | 27 | | 13 | | 26 | |
| = |
| a |
| = |
| więc ∊ |
| 10 | | 30 | | 15 | | 30 | |
3 maj 16:57
Basia:
| | 20 | | 26 | | 27 | |
pierwsze jest prawdziwe bo |
| < |
| < |
| |
| | 30 | | 30 | | 30 | |
(chyba, że coś źle przepisałaś)
| 1 | | 2 | |
| = |
| i drugie też jest prawdziwe bo |
| 3 | | 9 | |
| 2 | | 2 | | 4 | |
| ≤ |
| < |
| (a przedział jest domknięty) |
| 9 | | 9 | | 9 | |
3 maj 16:58
Anula: to obywa dwa sa prawdziwe? to jak ja mam wybrac dobrą odp z 4 jak są dwie prawidłowe? wbrałam
ten pierwszy a w odp jest ten drugi
3 maj 17:01
Anula: 1/3 dałam razy 3 i miałam <3/9,4/9> czyli 2/9 nalezy i w drugim też widzę że należy więc dałam
jedną poprawną musieli się pomylić czy cos
3 maj 17:02
picia: tylko pierwsze jest prawdziwe
3 maj 17:04
3 maj 17:08
3 maj 17:08
Anula: pierwsze? w odp jest że drugie czyli miałam racje i w ksiażce jest źle?
3 maj 17:09
picia: no tak by wychodzilo
3 maj 17:11
krystek: Tak jest !
3 maj 17:12
Basia:
miałaś rację; oczywiście bzdura mi się tam napisała
13 ≠ 29
13 = 39
a 29 < 39 ⇒ 29 ∉ <13; 49>
drugie jest fałszywe
chyba, że tak był symbol ∉
3 maj 17:13
krystek: @[Basia]] wiadomo, ot psikus 2 przy 3 stoi.
3 maj 17:15
Anula: nie wszystkie były że należy

dzięki
3 maj 17:16