matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres
Tomi:
Narysuj wykres funkcji
x+ 4
f(x)=
i to jest w wartosci bezwglednej tylko nie wiem jak sie rysuje.
x
Nie wiem jak zaczac
3 maj 13:25
Aga1.:
x+4
x
4
4
=
+
=
+1
x
x
x
x
4
Wykres funkcji y=
przesuń o 1 jednostkę do góry i to co jest nad osią x zostaw, a spod
x
osi x odbij nad oś x.
3 maj 19:29
krystek:
4
y=I
+1I
x
3 maj 19:30