zadanko zOstrosłupem
Błażej: Pomóżcie : D
w ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź podstawy ma długość 4, wysokość ostrosłupa ma
długość 5, ściana boczna jest nachylona do podstawy pod kątem alfa takim że:
a)sin&= 52
b)tg&= 52
c)tg&=25
d)tg&= 54
prawidłowa chyba b ale dlaczego ? mi wychodzi d ale w odp pisze, ze b : D
3 maj 12:26
picia: zrob rysunek
3 maj 12:30
Maslanek:

3 maj 12:34
Eta:
3 maj 12:35
Maslanek: Zdolności plastyczne to Ty masz
3 maj 12:35
Eta:
Hehe ....... nie tylko

3 maj 12:38
Błażej: geniusze : D
dziękować.
3 maj 12:38