Dany jest ciąg
jan: | | 2−n | |
dany jest ciąg. (an) określony wzorem an =(−1)n |
| dla n≥a. oblicz a2 i a5 |
| | n2 | |
2 maj 20:50
krystek: Tak jak funkcje ,Obliczasz a2=f(2)=
2 maj 20:52
jan: a moge o pełne rozwiązanie
2 maj 20:53
Maslanek: a
2 = 0
a
5 = 3/25
Wątpię, żeby Ci to pomogło
2 maj 20:54
jan: to bedzie coś takiego
| | 2−5 | | 3 | |
a5= (−1)5 * |
| = |
| |
| | 25 | | 25 | |
2 maj 20:58
Maslanek: n1
2 maj 21:02
Mila: | | 2−5 | | −3 | | 3 | |
a5=(−1)5* |
| = (−1)* |
| = |
| |
| | 52 | | 25 | | 25 | |
2 maj 23:38