nierówność :)
dasia: Rozwiąż równanie (2 − cos2x)*(2 + cos2x) = sinx *cosx + 7/2 w przedziale [0,pi]
2 maj 18:54
rumpek: równość, a nierówność
2 maj 18:55
2 maj 18:56
dasia: ale tam nie trzeba mieć płatnego konta?
2 maj 18:58
rumpek: Trzeba

Dlatego wykup

, tutaj otrzymasz ode mnie tylko wskazówkę: pomnóż razy dwa i coś
zauważ, wymnóż też to co jest w nawiasach. W końcu ich serwis też chce zarobić, nie po to te
matury układają.
2 maj 19:07
+-: wskazówka
(2 − cos2x)*(2 + cos2x)=4−cos22x=4 −(1−sin22x)
dalej uporządkuj, podstaw, rozwiąż równanie kwadratowe.....
3 maj 11:17