Logarytmy
Paweł: loga7 ( 72 + 73 )
Jak to obliczyć?
2 maj 18:06
picia: rozbic na dwa logarytmy
2 maj 18:08
Paweł: log7 49 + log7 343 ?
2 maj 18:15
Paweł: 5 wyszło, dobrzE?
2 maj 18:36
pigor: ... np. tak :
log7(72+73)= log
77
2(1+7)=log
77
2+log
72
3=
2+3log72 i tyle . ...
2 maj 18:45
Paweł: Jest taka odpowiedź w arkuszu, to ja źle zrobiłem.
Dzięki za odpowiedź.
2 maj 19:01
Paweł: 2 + log78 tak jest w odpowiedzi jednak
2 maj 19:23
pigor: a ...

ale właśnie
log78=log
72
3=
3log72 . ...
2 maj 19:27
Paweł: czyli 2 + log8 = 3log72? jak to, nie rozumiem
2 maj 19:53
Maslanek: log78=log723=3log72
2 maj 20:00
pigor: ... po prostu
2+log78 to , to samo co
2+3log72 i tyle
2 maj 20:00
Paweł: 8 sie nagle zmienia w 2 i wyrasta 3 na początku
dziwne
2 maj 20:05
2 maj 20:14
pigor: ...

to ty jesteś co najmniej dziwny z takim podejściem do matmy
2 maj 20:23
krystek: @Paweł z logarytmami jesteś na bakier.
2 maj 20:33
Paweł: Dobra już wiem, ale wytłumaczyć nie umiałeś.
3 maj 18:05
pigor: bo nawet nie miałem zamiaru ci cokolwiek tłumaczyć, a
że jesteś chamem, to właśnie pokazałeś
3 maj 19:14
Paweł: Pfff, prędzej ty pokazałeś, że jesteś, bo mnie tak nazwałeś. Ja ciebie chamem nie nazwałem. Ten
kto obraża jest często tym, o którym pisze, że nim jest.
Beka z ciebie.
4 maj 14:49