x3−x2−9x+9 | ||
Naszkicuj wykres funkcji f(x)= | i g(x) = f(x) + |f(x)| | |
x2+2x−3 |
x2 * ( x − 1 ) − 9 * ( x − 1 ) | ||
f(x)= | ||
x2 + 2x − 3 |
( x2 − 9 ) * ( x − 1 ) | ||
f(x)= | ||
x2 + 2x − 3 |
( x − 3 ) * ( x + 3 ) * ( x − 1 ) | ||
f(x)= | ||
x2 + 2x − 3 |
−2 − 4 | ||
x1= | = −3 | |
2 |
−2 + 4 | ||
x2= | = 1 | |
2 |
( x − 3 ) * ( x + 3 ) * ( x − 1 ) | ||
f(x)= | ||
x2 + 2x − 3 |
( x − 3 ) * ( x + 3 ) * ( x − 1 ) | ||
f(x)= | ||
( x − 1 ) * (x + 3) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |