matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Michaś:
Oblicz: a) ∛100 * 5¹/³ * 2⁴/³ =
2 maj 13:34
et:
chyba o logarytmie zapomniales...
2 maj 13:38
et:
1
3
√
100*
*16=...
5
2 maj 13:39
krystek:
podpowiem, że 10
2
3
=(2*5)
2
3
i licz
2 maj 13:40
et:
3
√
8000
=20
2 maj 13:42