prosze o wytlumaczenie jak powstaje ten wykres
Pablo: Dana jest funkcja f (x) =(2+x)/(4−x) gdzie x ∊ R\{4}
Naszkicuj wykres funkcji g(x), jeżeli g(x) =|f(x)|/f(x)
2 maj 12:53
DżejDżej: gdy f(x) jest mniejsze od 0 to funkcja g(x) przyjmuje wartości równe −1
gdy f(x) jest równa zero to funkcja g(x) przyjmuje wartość równą 0
gdy f(x) jest większa od1 to funkcja g(x) przyjmuje wartości równe 1
2 maj 12:58
Maslanek: Dg = R\{−2,4}.
Nie przyjmuje więc wartości zerowej.
2 maj 13:00
DżejDżej: zapomniałem o D
g
2 maj 13:06