Geometria analityczna
Piasek: prosta k: y=x−1 ma z okręgiem o: (x−1)2+y2=8 dwa punkty wspólne . Wyznacz współrzędne tych
punktów.
2 maj 12:23
DżejDżej: za y w równaniu okręgu podstaw x−1 i powinno wyjść równanie kwadratowe z którego odczytasz te 2
punkty
2 maj 12:29
Piasek: rozwiązałem funkcje kwadratowa i wyszlo mi x1=−1; x2=3 i nie wiem jak dalej wyznaczyc punkty bo
to mam same x'sy.
2 maj 14:46
DżejDżej: podkładasz x1 i x2 w równaniu prostej za x i wyjdą ci dwa y. (x1, y1 )(x2, y2)
2 maj 15:08