Oblicz dziedzinę funkcji: f(x) = U{1}{x-2} - p{4-x}
abc: | | 1 | |
Oblicz dziedzinę funkcji: f(x) = |
| − √4−x |
| | x−2 | |
1 maj 23:48
Basiek: {x≠2
{4−x> 0 => x<4
D=(−∞,2)∪(2,4)
1 maj 23:50
abc: wytłumaczysz mi jak określasz ten przedział? i dlaczego jest otwarty? z góry dziękuję
1 maj 23:54
Basiek: UPS. Ma być domknięty rzecz jasna.
4−x≥0 => x≤4 (bo liczba pod pierwiastkiem może być =0)
D=D=(−∞,2)∪(2,4>
1 maj 23:55
Maslanek: 4−x≥0
x≠2
Baśka... Do spania. Albo wypij więcej kaw...
1 maj 23:55
picia: jest źle.
mianownik ≠0
liczba pod pierwistkiem ≥0
1 maj 23:56
Basiek: Już poprawiłam no. Myślałam o tym, że ma być ≥0.

Ale ja myślę jedno, piszę drugie, a
prawdziwe jest trzecie
1 maj 23:58
Maslanek:
2 maj 00:00