Określamy funkcję następująco - każdej liczbie naturalnej odpowiada liczba na
abc: Określamy funkcję następująco − każdej liczbie naturalnej odpowiada liczba naturalna, która
przy dzieleniu przez 4 ma resztę 2
Dla jakiej wartości n wartością tej funkcji jest 1002?
1 maj 23:31
Basiek: f(x)=4n+2 dla n>0
1002=4n+2 => 1000=4n=> n=250 ∊D
Chyba
1 maj 23:34
Maslanek: Odpowiada kolejna liczba naturalna... Inaczej to chyba nie ma sensu.
W każdym razie f(n)=2+4n.
Według mnie tak.
1 maj 23:34
Maslanek: Miałaś iść spać
1 maj 23:34
Basiek: Nie..., ja chodzę spać ok. 4/5 rano.

Ja tylko mówiłam, że nie można rozmawiać, bo będą
krzyczeć.
I masz rację

f(n)
1 maj 23:35
Maslanek: Nie płacz. Dostaniesz kwiatka.

4/5 rano. Ciekawy sposób na edukację
1 maj 23:36
Basiek: Nie, ja się rzadko uczę. A ostatnio to w ogóle.

Miałam taką głupią myśl: "Każdy z nas jest Edypem, w zasadzie nie decydujemy o sobie sami. Jak
będzie brzydka pogoda− to będę się uczyć, a jeśli ładna− to tylko wypoczywać, niech los
zadecyduje." Pech.

A kwiatka chcę!
1 maj 23:38
Maslanek: Jakbyś chodziła spać o normalnych godzinach to byś dostała

.
Nie mogę się wyspać:(
1 maj 23:42
Basiek: Jak nie możesz się wyspać?

...
I pfff. Kłamczuch. Najpierw oferuje, a potem nie daje.
1 maj 23:43
Maslanek: Nie kłamczuch, tylko negocjator.
1 maj 23:43
Basiek: Właśnie piję kawę, nie sądzę, żeby jakiekolwiek argumenty przekonały mnie do wcześniejszego
udania się na odpoczynek.
1 maj 23:44
Maslanek: Wylej. Kawa jest moczopędna
1 maj 23:45
Basiek: Piwo też. To nie oznacza, że piwo można wylewać. Uspokój się.
1 maj 23:45
Maslanek: Piwo to złoty napój. A nie czarny...
1 maj 23:46
Basiek: Jestem uzależniona od kawy. Tak 5−6 dziennie, żeby nie spać na stojąco.

A piwa nie wylewamy, bo koledzy krzyczą.

Nauczka na przyszłość.
1 maj 23:47
Maslanek: Aż tak Cię życie nauczyło, że piwa się nie wylewa?

Jesteś chora...

Twoje serce po prostu zdycha.
1 maj 23:48
Basiek: Nic nie szkodzi. Wytrzyma tyle, ile wytrzyma.
1 maj 23:49
Maslanek: ... Idź się przebiegnij, umyj i wróć

Kawę zostaw gdzieś na rogu
1 maj 23:49
Basiek: Biegam jedynie do autobusu.

A na kąpiel za wcześnie.
Kawę dopiję
1 maj 23:50
Maslanek: Trzymaj mnie, bo upadnę

Może pływasz chociaż?
1 maj 23:51
Basiek: Nie, ale umiem tonąć.
1 maj 23:52
Maslanek: Dobre i to.
Byle nie w kawie
1 maj 23:52
Basiek: Musiałabym się postarać. Jestem w tym mistrzynią, więc zakładam, że się da.
1 maj 23:53
Maslanek: Zaczynasz mnie bawić

. Szkoda, że trzeba też trenować spanie
1 maj 23:56
Basiek: Zły dobór słownictwa. Ale nie mam siły krzyczeć

Idź spać
1 maj 23:56