PROblem
TOmek: Jak jest róznica miedzy uzyciem i kiedy uzywamy "u"− a kiedy "v"
chodzi mi w takich przypadkach jak
3x=2 v 3x=−2
albo 3x=2 u 3x=−2
albo (−3,2) v (2,4
albo (−3,2) u (2,4
1 maj 21:42
TOmek: u −> chodzi o to "∪"
v−> chodzi o to "∨"
1 maj 21:43
Maslanek: ∪ tyczy się zbiorów
∨ to znak logiczny − oznacza jedno z rozwiązań lub oba.
1 maj 21:43
kwachu: u− suma
v− lub
1 maj 21:43
Basiek: ∪ <− suma zbiorów A∪B=C (częścią wspólną zbioru A oraz B jest zbiór C)
∨ <− znak logiczny "lub" x= 2 ∨ x=−2 (iks jest równy 2 lub −2)
1 maj 21:45
TOmek: dziekuje !
1 maj 21:47
kwachu: basiek, jeżeli mamy sume "u" to c=a+b czyli wszystko to co zawiera zbiór a i zbiór b
jeżeli mówisz o części wspólnej, to znak wtedy jest chyba "n"
1 maj 21:51
Basiek: Boże, wybaczcie.

W jednej linijce napisałam dwie różne rzeczy! Oczywiście. *sumą zbiorów A i
B....
1 maj 21:52