matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielokąty
matmus:
Jaki wielokąt wypukły ma trzy razy więcej przekątnych niż boków?
1 maj 20:00
Eta:
dziewięciokąt wypukły
1 maj 20:03
Eta:
n −− ilość boków tego wielokąta , n>3 i n€N+
n(n−3)
= 3*n
2
n(n−3)= 6n /:n n= 9
1 maj 20:05