matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
werona:
jak narysować wykres funkcji logarytmicznej g(x)=−logprzy podstaie 2 z(x−3) + 2?
1 maj 13:48
Eta:
f(x) = −log
2
x = log
1/2
x
−−−−−−−−−−−−−−
g(x) = f(x−3)+2
−−−−−−−−−−−−−
przesuwasz wykres f(x) o wektor [
3
,
2
]
1 maj 14:09