'''
paulinka93:

rozszerzenie−matura w oparciu o wykres określonej wzorem wyznacz wartosci a,b,c
proszę o pomoc:(
| | −2ax..... | |
doszłam do −2= |
| |
| | −2bx... | |
chciałam też wyznaczyć f(x) z asymptot i potem porównać,lecz moich tablicach jest taki wzór
| | ax+b | |
fx= |
| i nawet ja bym podstawiła to skĄD wezmę to c,d itp? |
| | cx+d | |
30 kwi 22:17
paulinka93: ...
30 kwi 22:53
paulinka93: ejjj......zrobiłam dla was rysunek
30 kwi 23:02
30 kwi 23:04
Mila: | | a | |
f(x)= |
| Translacja o wektor u=[1,1] asymptota pionowa x=1, pozioma y=1 |
| | x | |
g(0)=−2 oblicz a
30 kwi 23:09
paulinka93: dziękuję,o to mi właśnie chodziło
30 kwi 23:10
Mila:
30 kwi 23:11
paulinka93: mam coś takiego
IxI=IyI−x
IxI+IyI≤2
znajdź wszystkie pary liczb całkowitych spełniające ten układ.
zadanie trudne,nie wiem jak je ugryźć...
30 kwi 23:17
krystek: musisz rozpatrzyć :
1)x≥0 i y≥0 ⇒x=y−x ⇒y=2x i y<−x+2
2)x≥0 i y<0 ⇒
3)x<0 i y≥0
4)....
30 kwi 23:21
paulinka93: muszę po kolei z każdym znakiem tak zrobić?
30 kwi 23:25
paulinka93: dużo roboty
30 kwi 23:29
krystek: tak!
30 kwi 23:30