matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
alicja1:
Oblicz: a) log
√
3
x= −2 b) log25 + log 4 c) log
4
400 − log
4
25
30 kwi 22:02
et:
a)
√
3
x=10
−2
1
√
3
x=
100
√
3
x=
300
30 kwi 22:06
et:
b) log25*4=log100=2
30 kwi 22:07
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/218.html
30 kwi 22:08
et:
400
c) log
4
=log
4
16=2
25
30 kwi 22:08