trygonometria
Hiromi_Ise: | | x | | x | | 5 | |
sin4 |
| +cos4 |
| = |
| rozwiązać w przedziale (−π,π). Z góry dziękuję za pomoc  |
| | 2 | | 2 | | 8 | |
30 kwi 20:30
Maslanek: | | x | | x | | x | | x | |
(sin2 |
| + cos2 |
| )2 − 2sin2 |
| cos2 |
| = 5/8 |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
Nic więcej nie trza chyba
30 kwi 20:31
krystek: podpowiem:sin4x=(1−cos2x)2
30 kwi 20:33
Hiromi_Ise: 
skąd to się w ogóle wzięło
30 kwi 20:33
krystek: x4+y4=(x2+y2)2−2xy
30 kwi 20:35
krystek: Poprawka:−2x2y2
30 kwi 20:35
Hiromi_Ise: aaaa, ok, wielkie dzięki za pomoc
30 kwi 20:36