;;'
paulinka93: mam problem z tym:( oblicz sumę rozwiązań równania (x−3)(x−1)=0 czyli x=3 ⋀ x=1
o jaką sumę chodzi..?
30 kwi 19:24
paulinka93: mam to dodać?

przepraszam,ale nie spotkałam się z takim zadaniem
30 kwi 19:25
picia: no chyba
30 kwi 19:26
paulinka93: ale w odpowiedzi jest 1, a nie 4
30 kwi 19:28
picia: wszystko dobrze przepisalas?
30 kwi 19:31
paulinka93: tak ,x3−x2−3x+3=0 ←oblicz sumę rozwiązań równania
30 kwi 19:33
Basiek: x
2(x−1)−3(x−1)=(x−
√3)(x+
√3)(x−1)
Dwa pierwsze pierwiastki się wyzerują więc suma= 1
30 kwi 19:34
picia: to ma trzy pierwiastki: √3 , −√3 oraz 1
30 kwi 19:36
tabi: basiek ci dobrze napisal
30 kwi 19:39
picia: a ja źle?
30 kwi 19:40
paulinka93: zgubiony kwadrat
30 kwi 19:42
Basiek: Nie, oba rozwiązania są jednakowe

Z tym, że ja podałam rozwiązanie, a Ty odpowiedź

Keep calm
30 kwi 19:42
30 kwi 19:43
tabi: picia tez dobrze!
30 kwi 19:44
picia: bo ja wole na kartce rozwiaz

nie lubie na kompie pisac. znacznie szybciej na kartce.
napisalem pierwiastki a jakby nie wiedziala skad to , to bym napisal rozwiazanie
30 kwi 19:44
Basiek: Dobrze, dobrze. Już się nie wtrącam. Chciałam mieć wymówkę, żeby się nie uczyć

Ech.
30 kwi 19:45
paulinka93: picia ohh ty jesteś mężczyną?
30 kwi 19:45
paulinka93: myślałam że kobietą
30 kwi 19:46
picia: widze ze angielski dzis w programie
30 kwi 19:46
picia: wiekszosc tak mysli po moim nicku
30 kwi 19:47
tabi: rozwiazcie to zadanie ktore wkleila paulina z polem zamalowanym xd
30 kwi 19:47
tabi: a moj nick co mowi?
30 kwi 19:47
paulinka93: no właśnie
30 kwi 19:48
paulinka93: że bierzesz tablety
30 kwi 19:48
paulinka93: przepraszam,oglądałam fim
30 kwi 19:49
tabi: nie biore zadnych tablet
30 kwi 19:50
paulinka93: tabi−od tablet

dzisiaj jestem twórcza

tak twórcza,że gubię kwadrat w każdym możliwym
zadaniu
30 kwi 19:51