plani
blogther:
prosze o sprawdzenie
Ostrosłup prawidłowy czworokątny, o krawędzi podstawy 12 i kącie nachylenia krawędzi bocznej do
płaszczyzny podstawy o mierze 60
o, rozcięto dwiema płaszczyznami na trzy części. Pierwsza
płaszczyzna jest wyznaczona przez przekątną podstawy i wierzchołek ostrosłupa, a druga jest
równoległa do pierwszej i przechodzi przez środki krawędzi podstawy wychodzących z jednego
wierzchołka . Oblicz objętość każdej z tych części.
no i wyszło mi tak
SO = 6
√6
EH = 3
√6
AE = 3
√2
V
BCDS = 144
√6
V
AGFH = 18
√6
V
BDFGHS = 126
√6
30 kwi 17:40
Mila: Bardzo dobrze!.
30 kwi 17:47
blogther: dzieki za sprawdzenie mam jeszcze trzy takie zadania z ktorymi mam problem jak nic nie wymysle
to je wrzuce a pozniej zabieram sie za mature od Godzia
30 kwi 17:51
Mila: Proszę bardzo, będę po 20 to zerknę.Coraz lepiej Ci idzie, tylko tak dalej.
30 kwi 17:54
blogther: no oby jeszcze 8 dni mam
30 kwi 17:56