;;;
kiki93:

prosze o pomoc−− prosta jest styczna do kręgu .miara kąta β jest równa 53
o ,wtedy miara kąta α
jest równa:
a)=60
o
b) α=53
o
c) α=37
o
d) nie można tego ustalić gdyż jest zależna od pkt A
wydaje mi się iż to będzie d...ale nawet nei wiem dlaczego
30 kwi 16:20
kiki93: przepraszam za ten dziwny rysunek,ale to jest mój pierwszy
30 kwi 16:22
kiki93: ohhh czy może ktoś mi pomóc?
30 kwi 16:26
Andrzej: odpowiedź b
twierdzenie o kącie między styczną a cięciwą. Taki kąt jest równy każdemu kątowi wpisanemu
opartemu na tej cięciwie
30 kwi 16:33
kiki93: ohh dziękuję ...
30 kwi 16:39