prosze o wytlumaczenie
uczen: Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= 2x do kwadratu + 12x. Wykres tej funkcji ma dokładnie jeden
punkt wspólny z prostą o równaniu: A. y= 18 B. y=54 C. y= 18x D. y=54x.
30 kwi 15:45
Eta:
Czy podpunkcie A przypadkiem nie jest y=−18 ?
30 kwi 15:53
uczen: nie
30 kwi 15:59
picia: to moze jest − 2x2 we wzorze funkcji?
30 kwi 16:22
asdf: y = 2x
2 + 12x
Δ = 144
popraw zadanie
30 kwi 16:25
ktos: tak zgadza sie tam mialo byc − 2x do kwadratu
30 kwi 16:41
picia: to juz wiesz ile to bedzie?
30 kwi 16:44