..;
kiki93: mam problem z prawdopodobieństwem:( może to jest banalne,lecz ja w czasie omawiania byłam
chora i z tego działu robię mało które zadanie
wiadomo że prawdopodobieństwo przejechania przez jedno skrzyżówanie na zielonym świetle jest
równe 50%.prawdopodobieństwo przejechania bez zatrzymywania sie(tzw.zielona fala) przez 3
takie skrzyzowania jest równe:
a)50% b)12,5% c) 25% d) 75%
proszę o rozwiazanie...:(
30 kwi 14:48
Alkain: | | 1 | |
Jeśli przez jedno skrzyżowanie prawdopodobieństwo wynosi |
| to przez 3 wynosi |
| | 2 | |
| 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
| * |
| * |
| =( |
| )3= |
| =12,5% |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 8 | |
30 kwi 15:24
kiki93: dziękuje
30 kwi 15:40