matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiązanie.
Patiii :
Log(x−3)=−1
30 kwi 13:25
xyz:
10
−1
=x−3
30 kwi 13:27
Kejt:
−1=log0,1 log(x−3)=log0,1 x−3=0,1 x=3,1 D: x−3>0 x>3 D∊(3;+
∞
) x=3,1
30 kwi 13:28