matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f.kwadratowa
euklides:
Jaki będzie przedział dla nierówności: −20x
2
−x + 1>0
30 kwi 12:52
Kejt:
Δ=1+4*20=81
√
Δ
=9
1−9
−8
1
x
1
=
=
=
−40
−40
5
1+9
1
x
2
=
=−
−40
4
1
1
x∊(−
;
)
4
5
30 kwi 12:55
Daniel:
x∊(−5.4)
30 kwi 12:56