matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
Klar:
który z podanych punktów nie należy do wykresu funkcji y= (
1
36
)
x
A.(0,1) B.(−1,36) C.(2,
1
72
) D.(
1
2
,
1
6
)
30 kwi 12:45
Eta:
C)
30 kwi 12:48
Klar:
a jak to wyliczyć?
30 kwi 12:52
Eta:
1
1
1
1
(
)
2
=
=
≠
36
36
2
1296
72
30 kwi 12:54