nierownosci
maciek: udowodnij ze dla dowolnych a,b prawdziwa jest nierówność
5a
2+4a−2ab+b
2+2>0
naprowadzi ktoś

?
30 kwi 12:32
Mila: a2−2ab+b2=(a−b)2
skorzystaj z tego
30 kwi 12:38
Alkain: a
2−2ab+b
2+4a
2+4a+2>0
(a−b)
2+4a
2+4a+2>0
Δ
a=16−4*4+2 <0
więc 4a
2+4a+2 zawsze przyjmuje wartości większe od 0.
Koniec zadania
30 kwi 12:40
ICSP: 4a
2 + 4a + 2 = (2a+1)
2 + 1
tak ładniej wygląda udowodnienie według mnie
30 kwi 13:42
Kejt: o, cześć ICSP
30 kwi 13:43
ICSP: Witaj Kejt. Dawno się nie "widzieliśmy". Co tam ?
30 kwi 13:44
Kejt: Próbuję się uczyć do matury z fizyki na przyszły rok, ale coś czarno to widzę. Mam problem z
zadaniami z gimnazjum..
30 kwi 13:45
Kejt: a co u Ciebie?
30 kwi 13:47
ICSP: Nic dziwnego. To w końcu fizyka

Mam nadzieję ze twój chłopak zdał wielomiany ?
30 kwi 13:48
Kejt: jeśli mówimy o tym samym chłopaku..to w bólach, ale zdał
30 kwi 13:49
ICSP: U mnie zwyczajnie

Spanie − uczelnia − spanie − uczelnia
a przez najbliższy tydzień :
spanie − spanie − spanie

Oczywiście zwyczajnie poza faktem że nasz kochany
Godzio "załatwił" mi nauczanie
indywidualne
30 kwi 13:49
ICSP: yyy o tym samym ?
30 kwi 13:50
Kejt: jak to miło z jego strony
30 kwi 13:50
Kejt: bo miałam dwóch..znaczy jednego mam nadal, ale oboje byli przeze mnie uczeni wielomianów.
30 kwi 13:52
ICSP: Widzę że nie próżnujesz w chłopakach

Gratulacje

Matura z fizyki na jakim poziomie ?
30 kwi 13:54
Kejt: nie próżnuję? hmm..czy ja wiem.. 2 w ciągu ponad trzech lat..
na poziomie rozszerzonym

uśmiać się można..
30 kwi 13:55
ICSP: Rozszerzony

Ambitnie

Ja bym nawet podstawy nie ruszył
30 kwi 13:56