proszę o sprawdzenie
ulka: czy ktoś sprawdzi

Podaj współrzędne punktu A=(−3,2)w przekształceniu symetrycznym względem ;
a)osi x
b)osi y
c)punktu(00)
odpowiedz to a) A'=(3,2)
b)a'=(−3,−2)
c) a'=(3 −2)
czy mam rację
22 kwi 13:54
Bogdan:

a) A'
b) A''
c) A'''
22 kwi 14:15
ulka: czyli mam rację tak no w końcu coś dobrze dziękuję chociaż to
22 kwi 14:17
Bogdan:
Sprawdź swoje odpowiedzi.
a) symetria względem osi x: A' = (−3, −2),
b) symetria względem osi y: A'' = (3, 2),
c) symetria względem punktu O(0, 0): A''' = (3, −2)
22 kwi 14:41
ulka: No tak prawie dobrze mi wiszło ale troche ze znakami poiwaniłam .No nie mogło być inaczej
22 kwi 19:21